В Ужгороді на свята четверо людей постраждали від морозів

На Закарпатті у святкові вихідні фіксували рекордно низьку температуру повітря

В Ужгороді на свята четверо людей постра…

У морози частіше трапляються випадки переохолодження організму, та до лікарів звертаються не всі, використовуючи для зігрівання методи народної медицини, йдеться у сюжеті "Ужінформ", пише Depo.Закарпаття.

Спеціалісти застерігають: обтиратися снігом, чи розтирати зону обмороження не можна в жодному разі, так само як і надмір вживати алкогольні напої.

В обласному центрі Закарпаття за період свят у приймальне відділення Ужгородської міської лікарні поступили четверо пацієнтів із ознаками обмороження.

"Госпіталізований із чотирьох осіб один, районна швидка його доставила, пацієнт із відмороженням пальців обох кистей, троє інших були доставлені у стані алкогольного сп’яніння із переохолодженням. Взагалі переохолодження має три стадії: перша – коли температура тіла опускається до 34-35°C; друга – 30-34°C, третя – нижче 30°C (найважча). Якщо такі пацієнти поступають, то іде інтенсивна терапія, підіймаємо їм температуру тіла, передаємо у реанімаційне відділення і надаємо медичну допомогу. Якщо ж температура тіла у людини вище 35°C, то медичної допомоги він взагалі не потребує, потрібно лише відігрітися, напоїти теплими напоями (чаєм чи кавою) і залишити зігріватися у теплому приміщенні. Розтирати взагалі не можна, якщо легка стадія то можна обійтися теплими напоями, у теплому приміщенні побути, але розтирати ні в якому разі не можна",  - каже завідуюча приймального відділення Ужгородської міської клінічної лікарні Маріанна Кіш.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme