В Конгресі збираються вдарити по Росії новими санкціями

Під караючий санкційний меч потраплять ті, хто співпрацюють із спецслужбами, та причетні до кібератак на США

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Republic.

У конгрес США групою сенаторів, серед яких демократ Бен Кардіні та республіканець Джон Маккейн, внесений законопроект про нові санкції проти Росії

За інформацією Reuters, вони хочуть заборонити отримання американської візи і заморозити рахунки тим, хто "замішаний в підриві кібербезпеки об'єктів приватної та державної інфраструктури і демократичних інститутів" США.

Як повідомляє ознайомлений з пояснювальними документами кореспондент ТАСС, санкції будуть застосовуватися і до тих, хто співпрацює з російськими спецслужбами - ФСБ і Генштабом.

ТАСС додає, що сенатори, крім того, пропонують виділити $100 млн на підтримку незалежних ЗМІ, в тому числі і російськомовних.

Законопроект також передбачає створення в структурі Мінфіна США робочої групи, яка буде стежити за "незаконними російськими фінансовими потоками".

За інформацією Washington Post, сенатори в тому числі хочуть зменшити інвестиції в енергетичні проекти Росії, а також піддавати санкціям до причетним до порушення прав людини на території країни.

Нагадаємо, що в США також хочуть заборонити російську горілку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme