В Європі від морозів загинуло більше півсотні людей

Через холоднечу в Європі зафіксовано більше 60 смертей - переважно серед найбільш вразливих верств населення. Значна частка померлих - у Польщі

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Мінусові температури в Європі призвели до численних смертей людей - переважно не захищених від холоднечі безхатченків та біженців. Зокрема, відомо про щонайменше вісьмох замерзлих на Балканах, де тисячі людей у віддалених регіонах, відрізаних через снігопади, залишилися без опалення під час морозів нижче мінус 20 градусів за Цельсієм, передає агенція Reuters. Трагедії сталися у Сербії, Албанії та Македонії - там загинули в основному люди похилого віку. За інформацією агентства AP, холодна погода, що встановилася минулого тижня, забрала в Європі загалом вже 61 життя.  

За останню добу в Польщі загинуло шестеро людей, повідомили у вівторок, 10 січня, у кризовому центрі країни. У Румунії заявили про шість нових смертей від переохолодження за останні дні. Місцева влада у країнах закликає допомагати особливо вразливим верствам населення, зокрема безпритульним. Румунія також призупинила судноплавство Дунаєм і навчання у школах.

Після нищівної критики з боку гуманітарних організацій грецька влада пообіцяла організувати переселення біженців з наметових таборів до готелів. Мігранти скаржилися на нелюдські умови на тлі рясних снігопадів на всій території Греції.

Нагадаємо, що на Росії насмерть замерз крокодил, якого викинули на смітник.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme