Улюкаєву продовжили домашній арешт до квітня

Обмеження свободи пересування колишнього міністра економіки Росії продовжено до 15 квітня

Басманний суд Москви  продовжив до 15 квітня домашній арешт колишньому міністру економічного розвитку Росії Олексію Улюкаєву, обвинуваченому в отриманні хабара в $ 2 млн, передає Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"Клопотання слідства підлягає задоволенню Суд постановив продовжити Улюкаєву запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 15 квітня.", - Оголосив постанову суддя Олена Ленська.

Крім того, Ленська не дозволила Улюкаєву прогулянки, відвідування медичних установ, і візити няні до дитини підсудного, про що він просив раніше у вівторок.

Суддя підкреслила, що Улюкаєв звинувачується в особливо тяжкому злочині, за яке передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

"Сукупність доказів, поданих слідством, є достатньою і свідчить про причетність Улюкаєва до злочину. Також суд вважає обґрунтованими доводи слідства про неможливість закінчити розслідування.", - Додала вона.

У суді слідчий Роман Нестеров просив продовжити домашній арешт Улюкаєву, так як у справі належить провести великий обсяг слідчих дій, а екс-міністр, з огляду на його колишнє положення, може перешкоджати слідству.

"Ряд свідків працюють в міністерстві економічного розвитку і Росмайні, і перебували в безпосередньому підпорядкуванні в Улюкаєва", - сказав він.

Тим часом, Улюкаєв просив обрати йому іншу більш м'який запобіжний захід, наприклад, підписку про невиїзд. "У разі збереження домашнього арешту, прошу дозволити мені відвідувати медичні установи", - сказав обвинувачений.

У свою чергу, слідчий категорично заперечував проти прогулянок екс-міністра. "Це дозволить Улюкаєву безконтрольно зустрічатися з будь-якими особами, в тому числі, і свідками Крім того, він може покинути межі Росії навіть без закордонного паспорта.", - сказав він.

Нагадаємо, що екс-міністра економрозвитку Росії Олексія Улюкаєва затримали на гарячому під час отримання 2 млн дол. завдяки заяві "Роснафти" про незаконні дії міністра. Водночас, за даними ЗМІ, гроші знаходилися в банківському сейфі, і сам Улюкаєв їх не вилучав

Сам Улюкаєв не визнає своєї провини і відмовляється свідчити

15 листопада Басманний суд Москви ухвалив помістити міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва під домашній арешт.

А 28 листопада Мосміськсуд залишив екс-міністра під домашнім арештом до 15 січня.

30 листопада Путін призначив на посаду міністра економічного розвитку Максима Орешкіна, який раніше був заступника міністра фінансів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme