У першому кварталі сотня резервістів з Хмельниччини піде на вишкіл

Перші навчання військовиків розпочнуться вже за тиждень і триватимуть місяць

У першому кварталі сотня резервістів з Х…

Резервістів набирають вже в середині січня на місячний вишкіл, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

"Триває підготовка резервістів на навчальних зборах. Минулого року ми поставлені завдання виконали. Всі резервісти, які стоять на обліку в області, відбули збори без проблем. Цього року перші збори починаються 16 січня, і триватимуть не два тижні, як раніше, а впродовж місяця," - зазначив військовий комісар.

За словами Сергія Присяжнюка, виплати для резервістів збільшені втричі. Резервісту компенсується: середньомісячна заробітна плата за той час, що він перебував у військовій частині, гроші за проїзд до військової частини та в зворотному напрямку.

Окрім того, виплачуються за 30 діб підготовки від 4800 до 6400 гривень, одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів): від 1600 до 3100 гривень, добові за перебування у військовій частині: від 5 до 15 гривень.

"За 30 днів зборів резервіст отримає по закінченню зборів 5-7 тисяч гривень (залежно від звання), за підсумками року – 1600-2800 гривень. Непрацюючі отримають одну мінімальну заробітну плату 3200 гривень," - додає військовий комісар.

Із закінченням особливого періоду резервісти звільняються зі служби у військовому оперативному резерві і добровільно можуть укласти контракт на проходження служби у військовому резерві ЗСУ у військовій частині за вибором.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme