У Клочка радять сумському меру мати запас шиферу та скла

Обласні чиновники схиляють Лисенка до створення "закромів" на випадок нових НП

У Клочка радять сумському меру мати запа…

Керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький рекомендував міській владі створити в Сумах мінімальний матеріальний резерв та забезпечити ефективну роботу комунальних служб міста, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу ОДА.

"Місто Суми – прикордонний обласний центр і відсутність матеріального резерву, аварійної міської служби, яка може оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, є просто неприпустимою, – підкреслив Дмитро Живицький, вказавши на недоліки ліквідації аварії. – Протягом трьох годин після аварії у будинку на проспекті Лушпи, 52 не могли нічим закрити розбиті вікна, господарі квартир самотужки прибирали скло. Коли на місці події з’явилися комунальники, їх не можна було навіть ідентифікувати, адже вони працювали без спецодягу. Якщо в місті Суми це уже не перший аварійний випадок, то необхідно підсилити контроль за перевіркою запірної арматури у всіх житлових будинках, налагодити роботу житлово-комунальних підприємств та не забути й про матеріальні резерви".

"Ми неодноразово наполягали на створенні такого резерву, – заявив директор департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Олександр Милаш. – Вибухи у будинках по Металургів та Лушпи показали, що такі резерви у містах і районах області вкрай необхідні. Шифер, скло, інші матеріали завжди мають бути на складах. У Сумах номенклатура резервів затверджена міським головою, але кошти на ці потреби не виділялися. Крім того, всі жеки та комунальні служби повинні мати свій резерв – об’єктовий, а місту Суми варто сформувати місцевий матеріальний резерв".

За  інформацією Олександра Милаша, наразі обласний матеріальний резерв зібрано на суму до 3,5 мільйона гривень і знаходиться на складах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme