У Харкові підозрюваному у смертельній ДТП патрульному шукають суд

У Харкові в суд розглядається справа стосовно патрульного Олександра Мамотюка, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП

Про це повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області.

За відомостями прокуратури, сьогодні, 10 січня, Дзержинський райсуд Харкова ухвалив рішення направити справу до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності.

Крім цього, підозрюваному патрульному Мамотюку продовжили відсторонення від посади до 10 березня 2017 року.

Як повідомляв Depo.Харків, 5 січня в Дзержинському райсуді Харкова відбулося попереднє засідання у справі щодо патрульного Олександра Мамотюка, якого підозрюють у скоєнні смертельної аварії.

Суддя зазначив, що дорожньо-транспортна пригода сталася на території Шевченківського району (колишній Дзержинський), а тіла та пошкоджені автомобілі після зіткнення відлетіли на територію Київського району Харкова. Відтак, суд видалився до нарадчої кімнати для ухвалення рішення про звернення до Апеляційного суду для визначення підсудності у справі.

Довідка Depo.Харків. 10 липня 2016 року близько 4:00 у центрі Харкова сталася ДТП за участю автомобіля патрульної поліції, внаслідок якої загинули дві людини, ще п’ять осіб отримали поранення.

Прокуратурою Харківської області проводиться досудове розслідування. Попередня кваліфікація злочину - ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху).

12 липня патрульному Мамотюку, який керував службовим автомобілем, оголосили підозру у скоєнні злочину, після чого, 13 липня, взяли під варту. У Харкові пройшли акції протесту з вимогою притягнути патрульного до відповідальності.

7 та 8 грудня, незважаючи на закінчення терміну тримання під вартою, суд не зміг обрати для патрульного міру запобіжного заходу, у зв’язку з чим 8 грудня Мамотюк був звільнений зі слідчого ізолятору через закінчення терміну дії міри запобіжного заходу.

12 грудня суд знову вирішив взяти Мамотюка під варту. 22 грудня Апеляційний суд Харківської області ухвалив рішення про визначення для Мамотюка застави в розмірі 110 тис. грн. Мамотюк буз звільнений після внесення застави 26 грудня.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme