Сущенко написав листа генсеку Ради Європи Ягланду

Адвокат незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін, який побував сьогодні у СІЗО у підзахисного, взяв у нього листа, адресованого генеральному секретарю Ради Європи Турбйорну Ягланду

Про це Фейгін повідомив в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу, передає Depo.ua.

"Сьогодні мені вдалося винести лист від Сущенка Ягланду. Сподіваюся, це звернення зіграє свою позитивну роль, так само, як і наші минулі звернення до керівництва ОБСЄ, керівництва Франції, європейських чиновників", - розповів Фейгін.

Адвокат сказав, що він як і раніше вважає найбільш реалістичним позитивним рішенням по "кейсу Сущенка" обмін його підзахисного в тому чи іншому форматі на кримських дезертирів, затриманих на Чонгарі.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко написав листа до російської в'язниці незаконно затриманому українському журналісту Роману Сущенку.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme