Російський журналіст з’ясував, за що вбили Жиліна

Лідера сепаратистського руху "Оплот" Євгена Жиліна вбили через бізнес-розборки

Таку думку в ефірі "Громадського радіо" висловив журналіст телеканалу "Дождь" Сергій Єрженков, який проводив власне розслідування з приводу вбивства Жиліна, передає Depo.Харків.

Єрженков зазначив, що розслідування почав у вересні та зустрівся з другом Жиліна, який знаходиться у розшуку, Андрієм Козирем.

За словами Козира, у той день він був разом із Жиліним в ресторані на Рубльовці.

"Андрій Козир розповів, що у них була призначена зустріч. Це була вже третя за півроку зустріч, присвячена донецьким шахтам. Наскільки я зрозумів, Жилін пообіцяв людині, з якою вони повинні були зустрітися, що поклопочеться за неї перед Захарченком і дозволить їй зайти на вугільний ринок Донецька. Але замість цієї людини був карикатурний персонаж з накладними вусами і в капелюсі з полями. Козир розповів, що вони прийшли, зробили замовлення. Підійшов чоловік, який сидів за сусіднім столиком, і відкрив стрілянину. Самого Козиря поранили", - розповів Єрженков.

Також журналіст зазначив, що Жилін мав конфлікт із Захарченком.

"Коли вони захоплювали будівлю адміністрації Донецька, Захарченко фактично був підлеглим Жиліна. Захарченко був керівником донецької філії організації "Оплот", яку очолював Жилін. У них були чудові стосунки. Потім, наскільки мені відомо, Жилін отримав посаду радника з економічних питань. Він займався, зокрема, тіньовим сектором економіки", - зазначив Єрженков.

При цьому він додав, що не має достатніх підстав, щоб стверджувати, що у вбивстві Жиліна були зацікавлені ватажки "ДНР".

"Але існує лише три версії: його усунули або російські спецслужби, або українські, або якісь економічні справи в невизнаних республіках. Я не вірю, що українські спецслужби наважилися усувати його так демонстративно, в декількох кілометрах від резиденції Путіна. Російські спецслужби, напевно, теж вчинили б "тонше". Я вважаю, що Жиліна вбили через бізнес-розборки", - підсумував журналіст.

Як відомо, 19 вересня 2016 року на території елітного селища Горки-2 в Одинцовському районі Московської області Російської Федерації в ресторані кілер розстріляв двох людей, одним з яких виявився лідер харківської терористичної організації "Оплот" і противник Євромайдану Євген Жилін.

Офіційне підтвердження факту смерті громадянина України Жиліна надійшло з Росії наприкінці 2016 року.

У зв'язку зі смертю підозрюваного кримінальне провадження проти нього було закрито 28 грудня 2016 року.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme