Президента Гани викрили в плагіаті американських лідерів

Нана Аддо Данква Акуфо-Аддо, новообраний президент Гани, який вступив на посаду 7 січня, скопіював частину своєї інавгураційної промови з виступів Білла Клінтона і Джорджа Буша-молодшого

До такого висновку прийшли журналісти The Independent, проаналізувавши текст його промови, передає Depo.ua.

Виступаючи перед натовпом прихильників під час урочистої церемонії, Акуфо-Аддо заявив: "Нехай виклики, що стоять зараз перед нами, грізні - але наші сили грізні не менше. Ганці завжди були активним, шукаючим народом, який дивиться вперед з надією. І ми повинні втілити в життя бачення і волю тих, хто жив на цій землі до нас".

Таким чином, він дослівно повторив фразу з інавгураційної промови Білла Клінтона в 1993 році, замінивши "американці" на "ганці". Далі він продовжив вже словами Джорджа Буша: "Я прошу вас бути громадянами. Громадянами, а не глядачами; громадянами, а не підданими; відповідальними громадянами, що будують свою громаду і свою державу".

Після того як ролик з промовою Акуфо-Аддо потрапив в мережу, він швидко перетворився на об'єкт глузувань. Прес-служба президента випустила роз'яснення: згідно з його тексту, голова держави просто цитував американських президентів і через недогляд забув на них послатися.

Довідка: Нана Акуфо-Аддо - нащадок Ганських королів, виходець з впливової родини, члени якої займали важливі посади в політичній системі країни. Він вивчав політику, економіку і право у Великій Британії, працював в американській фірмі, після чого створив і очолив власну компанію. На початку 2000-х років зайнявся великою політикою, був генпрокурором і головою МЗС Гани. Тричі намагався стати президентом від Нової патріотичної партії, поки нарешті не виграв вибори з 54 відсотками голосів. Дотримується правоцентристських поглядів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme