Не рятуйте лебедів насильно, - орнітологи

Якщо птахи здорові, то нічого страшного для них у морозах немає

Не рятуйте лебедів насильно, - орнітолог…

Орнітолог пояснив, чому не варто рятувати лебедів взимку, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

Орнітологи пояснюють, що лебедів чіпати не потрібно.
"Коли починає замерзати водойма, ті лебеді, які здорові, все одно перелетять на ті водойми де не замерзла вода, – каже орнітолог Володимир Новак. – Ось зараз, на Нетішинському водосховищі, де вода не замерзає ніколи, зимують сотні лебедів. На Південному Бузі, від Летичева до Хмельницького, в різних локаціях, теж зимує зараз штук двадцять п'ять лебедів".

Орнітолог каже, якщо птахи здорові, то нічого страшного для них у морозах немає. А якщо птахи і гинуть, то лише ті, які вже були хворі, або були носіями вірусу пташиної хвороби.

За словами орнітолога, критичної температури для птахів взагалі немає. Птахи замерзають лише від того, що вони голодні, а не тому, що їм холодно. Коли птах голодний, в нього послаблюється енергетичний обмін, не вистачає тепла, яке виробляє організм і птах замерзає. А якщо є що їсти, то жодні морози для них не страшні взагалі.

"Птахів не варто рятувати насильно. Якщо є такі, які даються в руки, то їх можна брати, годувати і навіть обігріти, а якщо птах втікає, і на водоймі ще не замерзла вода, то насильно ловити їх не варто, бо можна ще більше їх покалічити", – застерігає Володимир Олександрович.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme