На Росії за хабар для судді на сім років посадили адвоката

У Сочі на сім років колонії засудили адвоката, який перевозив хабар для судді

На Росії за хабар для судді на сім років…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", оголошений у федеральний розшук член адвокатської палати Краснодарського краю Олексій Лихачов визнаний винним у посередництві при передачі хабара для судді.

Центральний суд Сочі визнав адвоката винним і засудив його до семи років колонії, штрафу в десятикратному розмірі хабара (20 млн рублів) і заборони на роботу в адвокатурі на три роки.

Захист Лихачова має намір оскаржити вирок як необґрунтовано суворий, крім того, захист вважає незаконним винесення вироку за відсутності підсудного, що допускається законом лише як крайній захід.

Адвокат Лихачов був оголошений у розшук після того, як 9 вересня минулого року не з'явився в суд для виголошення останнього слова, під час процесу підсудний був під підпискою про невиїзд.

Лихачова затримали в Сочі 6 жовтня 2015 року при одержанні великої суми грошей від своєї підзахисної Олени Руденко для подальшої передачі цієї суми судді, який вів її справу. Руденко підозрювалася в шахрайстві з землею. Вона повідомила Лихачова, що суддя вимагає з неї хабар за закриття справи в розмірі 2 млн рублів. У разі ж якщо вона відмовиться платити, їй загрожують винести найсуворіший вирок.

Адвокат погодився їй допомогти і передати необхідну суму вимагача. Але одночасно з цим Руденко зв'язалася з ФСБ і також заявила про вимагання. У момент передачі грошей адвокат був затриманий поліцією. Лихачов повністю визнав свою провину і погодився співпрацювати зі слідством у плані "передачі" грошей судді. Однак по дорозі до вимагача адвокат встиг попередити його за допомогою СМС, в результаті чого зафіксувати передачу грошей не вдалося, як не вдалося і довести, що факт вимагання взагалі мав місце.

Справа стосовно судді не порушувалася, тому що в квітні 2016 року чоловік помер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme