Керівництво Samsung може потрапити за грати, - ЗМІ

У корейській прокуратурі досі роздумують, чи арештовувати двох вищих керівників компанії Samsung

У Спеціальній прокуратурі Південної Кореї заявили, що поки щоне ухвалили рішення стосовно видачі ордеру на арешт двох вищих керівників Samsung Group у рамках ширшого розслідування політичного скандалу, що загрожує президенту Пак Кин Хе, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Раніше інформаційне агентство Yonhap із посиланням на неназвані джерела заявило, що прокурори вимагатимуть арешту управлінців.

Однак, пізніше в прокуратурі Reuters розповіли, що двоє чоловіків: віце-голова Samsung Group Чой Ге-санг та президент компанії Чанг Чонг-кі, - яких викликали на допит у понеділок, проходять у справі в якості свідків.

Допит був пов'язаний із розслідуванням справи про можливу виплату найбільшою компанією країни хабарів за згоду національного пенсійного фонду щодо суперечливого поглинання між двома дочірніми підприємствами Samsung.

Нагадаємо, політичний скандал в Південній Кореї вибухнув після того, як наприкінці жовтня журналісти кабельного каналу JTBC знайшли в сміттєвому баку одного з готелів Сеула планшет, на якому виявили 200 секретних документів 2012-2014 років. Серед них виявилися і 44 чернетки промов Пак Кин Хе. З'ясувалося, що промови правила Чхве Сун Силь, яку опозиція називає "ворожкою".

Слідчі підозрюють її у втручанні в державні справи і використанні свого становища заради отримання фінансової вигоди. Після оприлюднення цієї інформації президент Південної Кореї заявила про готовність достроково покинути пост.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme