Карта АТО на 10 січня: Бойовики застосували на Луганщині "Град-П"

За минулу добу на Донбасі бойовики 46 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Карта АТО на 10 січня: Бойовики застосували на Луганщині "Град-П" - фото 1

Луганський напрямок

Основні бойові дії вчора велися у Попаснянському районі. У Троїцькому окупанти неодноразово застосовували міномети, а також снайперів. Низка ворожих обстрілів відбулася у Новозванівці.

У прикордонному та прифронтовому с. Сизе Станично-Луганського району противник застосував установку "Град-П".

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Противник активізувався у всіх ключових районах протистояння – на Світлодарській дузі, у Зайцевому, Авдіївці, Опитному. Близько половина ворожих обстрілів були мінометними: по наших позиціях було випущено понад 100 мін. Особливо неспокійно було у другій половині дня. Найбільш потужні та тривалі обстріли з боку НЗФ відбулися в Луганському. Загалом вчора бойові дії на цих рубежах тривали з перервами понад 10 годин.

Також зазначимо, що біля Луганського та Новолуганського противник поспіхом обладнує нові позиції, мінує місцевість, намагається засилати розвідгрупи до українських укріплень. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Не припиняються ворожі обстріли у Мар’їнському районі, а також на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окупанти епізодично застосовують міномети та бронетехніку. Здебільшого обстріли не дуже тривалі і відбуваються в темну пору доби – вже після заходу сонця.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

Довідка: 9П132 "Град-П" ("Партизан") — радянська переносна реактивна пускова установка. Основним призначенням установки 9П132 є використання партизанськими загонами проти живої сили, вогневих засобів і техніки противника, де ускладнене застосування звичайних артилерійських систем. Пускова установка 9П132 являє собою напрямну трубчастої форми. Для додання обертання снаряду у напрямній трубі зроблений П-подібний паз. Труба монтується на триногу з механізмом наведення. Наводку проводять за допомогою прицілу ПБО-2 і артилерійської бусолі. Установка може бути розібрана на два в'юки. Вогонь ведеться снарядами 9М22М "Малюк".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme