Харківського екс-чемпіона світу з шашок відсторонили від змагань на три роки

Гросмейстера Юрія Анікєєва дискваліфікували через порушення Етичного кодексу IDF

Як передає Depo.Харків, із посиланням на сайт Міжнародної федерації шашок, відповідне рішення було прийняте на засіданні правління федерації ще 16 грудня 2016 року. Оприлюднили протокол рішення 5 січня 2017 року.

"За багаторазові випадки порушення Етичного кодексу IDF (пункти 2.2.4 і 2.2.8) міжнародним гросмейстером Юрієм Анікєєвим (Україна) після його відсторонення від чемпіонату Європи з шашок-64 2016 року і відповідно до Етичного кодексу IDF (пункт 3.7.) правління IDF ухвалило рішення відсторонити Юрія Анікєєва (Україна) на три роки до 15 грудня 2019 року від участі в усіх змаганнях, що проводяться IDF", - йдеться у протоколі.

Також у федерації зазначили, що відповідне рішення не пов’язане з українським громадянством спортсмена та його політичними переконаннями.

Як повідомляв Depo.Харків,у листопаді 2016 року українського шашкіста харків’янина Юрія Анікєєва не допустили на Чемпіонат Європи через публічні міркування про шашки-64.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов назвав відсторонення Анікєєва від участі в Чемпіонаті Європи з шашок-64 порушенням Європейської Конвенції про права людини.

У грудні 2016 року Анікєєв здобув дві золоті медалі на чемпіонаті України з шашок-64, вигравши швидку та класичну гру.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme