Європейські лідери звернулися до Трампа з антипутінським закликом

Чинні та колишні лідери країн Центральної і Східної Європи звернулися до обраного президентом США Дональда Трампа із закликом двічі подумати, перш ніж йти на зближення з Росією

Листа із застереженнями 17 чинних і колишніх лідерів і високопосадовців Центральної та Східної Європи направили Трампу, повідомляє Depo.ua з посиланням на Washington Post.

"Путіну не потрібна велич Америки. А нам, як вашим союзникам, потрібна. Як ваші союзники ми закликаємо американців у новій адміністрації США і Конгресі твердо стояти на захисті наших спільних цілей та інтересів: миру, атлантичної сили і свободи", - сказано у листі.

Серед підписантів листа – чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв, екс-президент Румунії Траян Басеску, екс-президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, екс-президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга, екс-прем’єр і екс-глава МЗС Швеції Карл Більдт.

Європейські лідери зазначають, що вітають обрання Трампа, але якщо він вирішить об'єднати зусилля з Путіним, можливі серйозні негативні наслідки для Європи і США.

Перш за все, вони вимагають від Трампа не ослаблювати санкції щодо Росії і мовчки не приймати російську анексію Криму.  На їх думку, це не тільки деморалізує проамериканські сили в Україні, а й дестабілізує регіон економічно і розв’яже руки екстремістським, антизахідним акторам.

На думку європейських політиків, Путін не може бути союзником Заходу, а російська політика зробили Європу більш небезпечним місцем для всіх.

Нагадаємо, 8 січня американські сенатори-республіканці Ліндсі Грем і Джон Маккейн закликали обраного президента США Дональда Трампа продовжити антиросійські санкції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme