Британія обіцяє не віддати Прибалтику Росії "на заклання"

Британія вірна своїм зобов'язанням щодо НАТО, і в разі російської агресії в Балтії британські війська стануть на захист Естонії і Литви

Про це заявила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей в інтерв'ю британському телеканалу Sky News,  пише Depo.ua з посиланням на The Independent.

"П'ята стаття статуту НАТО свідчить, що ми підтримуємо будь-яку країну, проти якої застосована військова сила. Деякі люди вважають, що Америка змінить своє ставлення до НАТО (після приходу Трампа - ред.) Я думаю, Америка залишиться прихильною до НАТО так само, як і ми", - сказала Мей.

Прем'єр-міністр підкреслила, що британські війська братимуть участь у військових навчаннях, які пройдуть в Естонії (де розміщується батальйон Великобританії). За словами Мей, "це засвідчить наше серйозне ставлення до своїх зобов'язань".

Раніше в період виборчої кампанії кандидат у президенти США Дональд Трамп скептично висловлювався щодо американської підтримки НАТО і натякав, що у разі російської агресії в Естонії (яка вважалася на той період головною зоною небезпеки у Балтії) він не впевнений в необхідності починати "ядерну війну через якесь місце, що є передмістям Санкт-Петербурга".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme