Бойовики відмовляються міняти заручників на умовах Савченко

В окупованому Донецьку наполягають на формулі обміну полоненими з Києвом "527 на 42"

Про це заявила так званий "уповноважений з прав людини в самопроголошеній "ДНР" Дарина Морозова, передає Depo.ua з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Ми ведемо переговори з однозначної позиції про обмін всіх підтверджених осіб за прізвищами на всіх. Таким чином, ми домагаємося повернення нам 527 осіб, утримуваних Києвом, в обмін на 42 громадян України, які знаходяться в наших місцях позбавлення волі", – заявила Морозова. При цьому вона назвала неприйнятними пропозиції щодо обміну, озвучені раніше народним депутатом Надією Савченко.

"Савченко ще раз озвучила пропозиції, які раніше звучали з Києва, віддати нам всього половину від загального числа утримуваних Києвом осіб, тобто 256 осіб. Тобто мова йде навіть не про обмін за прізвищами, а просто про якесь рішення української влади повернути лише половину утримуваних осіб, що неприйнятно", – заявила представник "ДНР".

Вона зазначила, що питання обміну полонених і раніше буде підніматися на зустрічі гуманітарної підгрупи в Мінську.

"Серед утримуваних Києвом осіб не тільки громадяни "ДНР" та "ЛНР", але і громадяни Росії. Таким чином, ми наполягаємо на повному поверненні всіх осіб, незаконно затриманих українською владою, чиє місцезнаходження і особисті дані підтверджені", – сказала Морозова.

Нагадаємо, сьогодні нардеп Надія Савченко оприлюднила списки полонених на окупованому Донбасі та українських в'язнів у російських в'язницях, а також список осіб, яких ватажки ОРДЛО хочуть отримати від української сторони.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme