Бойовик, що чергував з палицею на "блокпосту "ДНР", сам здався поліції

Колишній учасник незаконного збройного формування "ДНР", який в 2014 році чергував з палицею поблизу селища Червоний Орач (Донецька область), добровільно здався поліцейським

Про це Depo.Донбас повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області.

"У травні 2014 року 24-річний житель прифронтового Миронівського добровільно вступив до лав бойовиків "ДНР", і ніс "службу" на незаконно встановленому бойовиками посту поблизу селища Червоний Орач, тоді ще Артемівського району", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, у його обов'язки входив незаконний огляд транспорту та перевірка документів у громадян, а також оборона блокпоста в разі атаки ЗСУ. З обмундирування у нього була тільки каска, а ось зброю йому не довірили, тому він чергував зі звичайною палицею. За весь час своєї служби найманець отримав 800 гривень. Розчарувавшись в ідеї "русского мира", він покинув лави "ДНР", всіляко приховуючи свою причетність до бойовиків.

Чоловік вирішив добровільно здатися поліції. Після певної процедури перевірки на причетність до тяжких злочинів, він може отримати шанс на подальше життя без кримінальної відповідальності, згідно з ч. 6 ст. 260 КК України.

Нагадаємо, у Макіївці командир бойовиків розстріляв підлеглого: 30 найманців покинули лави "ДНР".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme