Адвокати Єфремова проти розгляду його справи на Луганщині

Захист колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова проти розгляду його справи в Луганській області

Як передає Depo.Донбас, про це його адвокати повідомили в інтерв'ю "Українським новинам".

Повідомляється, що адвокат Єфремова  Євген Солодко зазначив, що в Генеральної прокуратури не було жодних підстав передавати справу для розгляду до суду в Луганській області через "низку причин", які він називати відмовився.

"Але наша позиція така, що справа має слухатися тут, у Києві, тому що саме тут перебуває орган досудового розслідування", – зазначив Солодко.

Французький адвокат екс-депутата Максим Сасьє сказав, що був шокований рішенням Генпрокуратури України направити справу до суду в Луганській області.

"Я буду продовжувати захищати пана Єфремова, але я вражений і шокований тим, що розгляд справи переноситься в Луганську область, яка є нестабільним регіоном і не зовсім зручним для цього. Для мене це дуже дивно", – заявив він.

На думку Сасьє, кримінальне переслідування Єфремова в Україні є політично мотивованим.

Сьогодні, 10 січня, у Сіверськодонецьку на Луганщині має відбутися слухання у справі Єфремова, де суд має з`ясувати його підсудність.

Нагадаємо, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремова підозрюють у прямій підтримці терористичної організації "ЛНР", а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля". Єфремова залишили під вартою до 22 січня.

Також повідомлялося, що 4 січня Генпрокуратура передала до суду в Луганській області звинувачувальний акт проти екс-"регіонала" Єфремова.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme