У Європарламенті ліберали скасували об'єднання з партією італійського коміка

Причина криється в тому, що немає достатніх гарантій для просування спільного порядку денного реформ Європи

Одна із найбільш європейсько-оптимістичних політичних груп у Європейському парламенті – Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE) – відхилила пропозицію про входження до своєї фракції у законодавчому органі ЄС депутатів від популістської націоналістичної партії Італії Five Star Movement (M5S, "Рух п’яти зірок"). Про це заявив у понеділок лідер європейських лібералів, бельгійський політик Гі Верховстадт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі – пише Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Я дійшов висновків, що немає достатніх гарантій для просування спільного порядку денного реформ Європи. Достатніх спільних підстав для запиту "Руху п'яти зірок" для входження до групи Альянсу демократів та лібералів за Європу немає. Залишаються основоположні відмінності у європейських справах. Однак, у питаннях спільних інтересів, таких як довкілля, прозорість та пряма демократія, ALDE і M5S продовжать спільне співробітництво" – заявив лідер лібералів Верховстадт.

Водночас, у понеділок зранку у європейських політичних та експертних колах пройшла інформація, що Верховстадт домовився про підтримку свого висунення на пост президента Європарламенту та входження до його політичної сили лібералів у ЄП депутатів від популістської партії Італії M5S. Як відомо, цю політичну силу, яка переважно відхиляє європейську єдність, очолює італійський артист-комік Беппе Грілло.

При цьому Верховстадт виступає за найбільшу інтеграцію Євросоюзу.

Вибори президента Європарламенту пройдуть 17 січня у Страсбурзі. Одним із кандидатів є лідер лібералів Верховстадт.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme