Топ-5 новорічних "зрад"

Поки українці щедрували і колядували, їх лякали тим, що 2017 рік може стати повторенням буремного 1917. І, байдуже, що це маніпуляція. Головне - "містичний" збіг цифр

Політичний оглядач
Топ-5 новорічних "зрад"…

"Стрілок" Сергій Пашинський

Як новий рік зустрінеш, так його і проживеш. Нагоду перевірити цю народну прикмету на собі отримав народний депутат Сергій Пашинський. Політик збурив інформаційний простір через інцидент, під час якого він прострелив ногу громадянину В’ячеславу Хімікусу. Конфлікт на дорозі у передноворічну ніч завершився для Хімікуса лікарняним ліжком, а для депутата – ударом пляшкою по голові та неприємностями, які на нього чекатимуть щойно розпочнеться новий політичний сезон.

Переказувати історію протистояння двох "баранців", які не поділили "місток", не варто, про це вже багато написано і сказано. Проте, складається враження, що пана Пашинського хтось дуже не любить. Тому в мережі з’явилися скандальні аудіозаписи начебто його розмов з Геннадієм Корбаном, йому знову нагадали про рушницю в багажнику його авто в часи Майдану, а дехто навіть проводить паралелі між Пашинським і Лозинським. Хоча це відверто притягнуто за вуха. Але як би там не було, і Пашинському, і "фронтовикам" ще довго доведеться відбілюватися від цієї неприємної історії.

Савченко, яка виправдала "Беркут"

Колишня соратниця Юлії Тимошенко, здавалося, вже нічим нездатна здивувати. Але їй все ж вдалося. В інтерв’ю "Ехо Москви" вона добалакалася до виправдання "беркутівців". Савченко була на Майдані, є відео за її участю з "Груші". Проте зараз все більше громадян задається питанням: в якій якості знаходилася там ця пані? Вона каже: була з народом. "Моя функція, як армії, звичайно ж, захищати народ від зовнішнього ворога. Тобто виходить, народ - це і міліція, і ті люди, які на Майдані", - розповіла Савченко. І уточнила: вона, як військова людина, більше розуміла "Беркут", у якого був наказ. Наказ був, але силовики мають право відмовитися виконувати злочинні накази, а "беркутівці" не відмовилися. Так само, як злочинні накази своїх російських командирів нині виконують донецькі й луганську бойовики. Втім, про що це ми… Савченко планує опублікувати списки полонених, отримані від ватажків терористів у Мінську. Адже вона з ними тепер на короткій нозі.

Нові миротворці: Пінчук, Кравчук, Філіпчук

Сценарій "Крим і відмова від НАТО й ЄС в обмін на мир на Донбасі" перед Новим роком в американській пресі озвучив Віктор Пінчук - олігарх і зять нашого мінського переговорника Леоніда Кучми. Якщо цей впливовий багатій сподівався на резонанс, то він його отримав. До і після новорічних свят пропозиції Пінчука не лише обсмоктують, у нього вже з’явилися послідовники – дипломат, а нині експерт Василь Філіпчук і перший президент Леонід Кравчук. Перший опублікував свій план "9 кроків до врегулювання конфлікту з Росією", який відразу назвали майже копією сумнозвісного "плану Мореля", розбавленого "планом Пінчука": нейтралітет, подвійний суверенітет Криму, відновлення економічного й культурного співробітництва з Росією, нова Конституція з максимальними правами регіонів, амністія бойовиків, які не здійснювали кримінальних злочинів і так далі.

Щойно українці оговталися від "9 кроків до капітуляції", так назвали цей план у соцмережах, як про себе заявив Леонід Кравчук. Леонід Макарович оприлюднив чудернацький прожект: з української і російської сторін зібрати по п’ять моральних авторитетів, посадити їх за один стіл, а потім передати вироблений ними мирний план на затвердження Порошенку і Путіну. Навряд чи Кравчука можна назвати наївною людиною. Скоріше, ми маємо справу з вкрай шкідливою тенденцією – нав’язати суспільству думку, що все одно доведеться здаватися, тому краще обрати менш збитковий для себе варіант.

Невловимий Джо Байден

У переддень Різдва ЗМІ, з посиланням на власні джерела, повідомили: до нас їде поки ще екс-президент США Джо Байден. Коли саме відбудеться цей візит і чи відбудеться взагалі, невідомо, адже до інавгурації Дональда Трампа лишилося трохи більше тижня. Але вітчизняні політики й експерти отримали нагоду про щось поговорити. Про щось – це про "зраду".

Мотиви Байдена, якщо вірити балакучим головам, наступні: здійснити ревізію коштів, вкладених Америкою в Україну, дати прочухана владі через повільні реформи й неспішну боротьбу з корупцією, вирішити власні бізнесові інтереси і, навіть, розвідати ставлення українських еліт до Трампа. А потім Трампові все розповісти. Єдиний же не "зрадофільский" варіант – Байден хоче засвідчити незмінність курсу США (а не лише демократів) на підтримку України – називався хіба побіжно.

Наближення конкурсу на голову Нацполіції

Закінчився термін подачі конкурсних заяв для участі у відборі нового начальника Національної поліції. Перша очільниця цієї структури Хатія Деканоїдзе, нагадаємо, пішла у відставку восени. Заяви конкурсантів почнуть розглядати після старого нового року, проте вже почалися розмови про політичні впливи на прийняття рішення конкурсною комісією. Як і очікувалося, експерти відштовхуються від тези "чесного і фахового главполіцая однак не призначать". Звідси й маніпуляції на кшталт, БПП й "фронтовики" зійдуться у двобої за крісло начальника Національної поліції. Цю маніпуляцію активно вкидають у суспільство, підриваючи довіру до самого конкурсу та до його майбутнього переможця.   

З приходом непогоди, через яку Україну засипало снігом, "зрада" переключилася на мерів міст, МЧС-ників і комунальників. Але це вже зовсім інша історія…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme