Суд у справі дезертирів Баранова і Одинцова почнеться наступного тижня, - омбудсмен Росії

На Росії вважають, що звинувачення пред'явлені Баранову і Одинцову не можуть бути сприйняті з точки зору законності, справедливості і міжнародних норм права

Суд над колишніми військовослужбовцями ЗСУ Олександром Барановим та Максимом Одинцовим, які зрадивши присязі, перейшли на бік Російської Федерації, може розпочатися наступного тижня. Про це заявила уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє "112 Україна" з посиланням на російські ЗМІ, пише Depo.ua.

"За моїми даними, від 16 до 19 числа почнеться вже процес над ними. Процес буде в Києві, звинувачують їх у дезертирстві і зраді батьківщині, що ніяк не може бути сприйнято з точки зору законності, справедливості і міжнародних норм права, тому що насильно утримувати в якому-небудь громадянстві це все одно, що вибудувати бар'єр для вільного переміщення і позбавляти інших конституційних прав" – зазначила вона.

Як повідомлялося, 26 грудня Москалькова відвідала Баранова і Одинцова в слідчому ізоляторі Миколаєва. У свою чергу український омбудсмен Валерія Лутковська відвідала трьох українських ув'язнених в СІЗО №1 Сімферополя. Омбудсмени домовилися в подальшому проводити моніторинг місць ув'язнення на умовах взаємності.

Нагадаємо, увечері 21 листопада 2016 р. в Міністерстві оборони Росії звинуватила українські спецслужби в нібито незаконному затриманні та вивезення з Криму двох російських військовослужбовців – Максима Одинцова та Олександра Баранова. Пізніше в СБУ пояснили, що на адміністративному кордоні з Кримом затримали двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

В СБУ сказали, що вони були затримані після перетину кордону на Чонгарі. Щодо них розслідуються кримінальні провадження за статтями "дезертирство" і "державна зрада" Кримінального кодексу України.

23 грудня 2016 р. Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України закінчила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти у відношенні Баранова і Одинцова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme