Нову керовану ракету "Корсар" випробували в Україні (ФОТО, ВІДЕО)

Вітчизняни протитанковий ракетний корпус

Нову керовану ракету "Корсар" випробувал…

В Україні створили нову керовану ракету для ПТРК "Корсар", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

Нову керовану ракету "Корсар" випробували в Україні (ФОТО, ВІДЕО) - фото 1

Протитанковий ракетний комплекс "Корсар" має нову керовану ракету з осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром (виріб РК-3ОФ).

Під час випробувань досягнули наскрізне пробиття бронеплити завтовшки 50 мм. Ракета РК-3ОФ призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (дот, дзот) і живої сили.

Нову керовану ракету "Корсар" випробували в Україні (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2

"Корсар" може й вести вогонь і керованою ракетою з тандемною кумулятивною бойовою частиною, призначеною для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, також і з динамічним захистом, та завислих вертольотів. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менше 550 мм. 

Відтак, можна вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність в американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя. При цьому наведення відбувається на низькоенергетичному рівні випромінювання для приховування каналу управління.

Ще однією значущою особливістю комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь з плеча, без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь обладнаних позиціях, наприклад, при обороні бійці можуть використовувати спеціальний станок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme