Карта АТО на 9 січня: Бойовики "задали жару" на Маріупольському напрямку

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 5 - з важкого озброєння

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник під час брифінгу, повідомляє Depo.ua.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 5 - з важкого озброєння", - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що ділянки бойової активності бойовиків – традиційні: Світлодарська дуга, північні околиці Горлівки та Авдіївська промзона. Важке озброєння противник застосовував у всіх трьох районах.

Водночас поблизу Світлодарська бойовики активно обстрілювали українських військових з озброєння на БМП. Загалом, кожен з випадків порушення режиму тиші бойовиками на Донецькому напрямку тривав у середньому від тридцяти хвилин до трьох годин. Найтриваліші обстріли зафіксовані в Авдіївці.

На Луганському напрямку бойова активність ворога була дещо меншою, ніж добою раніше. "Так, кількість випадків порушення перемир’я зменшилася вдвічі – до десяти. З них, два обстріли були із застосуванням мінометів. Це відбулося у одній з найгарячіших точок Луганського напрямку минулих днів – у Троїцькому. Там же вдень зафіксовано роботу ворожого снайпера", - поінформував Мотузяник.

У районі Попасної, а саме поблизу села Новозванівка, незаконні збройні формування обстрілювали позиції сил АТО з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, в основному в темну пору доби. Також по одній збройній провокації бойовики провели у Станиці Луганській та Лопаскиному, що на лівому березі Сіверського Дінця.

Крім того, за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 30 обстрілів бойовиками позицій сил АТО, зокрема 8 - з важкого озброєння.

"Найбільш напруженою обстановка залишається на півдні напрямку - на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного", - додав речник Міноборони України.

Карта АТО на 9 січня: Бойовики "задали жару" на Маріупольському напрямку  - фото 1

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme