Асад готовий до переговорів з опозицією в Астані

Президент Сирії Башар Асад заявив про готовність взяти участь у переговорах з опозицією в Астані

Про це він сказав в інтерв'ю французьким журналістам, опублікованому сирійським державним агентством SANA, передає Depo.ua

"Звичайно, ми готові (провести переговори з повстанцями, – ред.), і ми оголосили, що наша делегація готова обговорити всі питання", – сказав асад.

За словами сирійського лідера, уряд країни готовий розглянути всі пропозиції щодо встановлення миру в країні. "Але хто буде з іншого боку (на переговорах, – ред.)? Ми цього поки не знаємо. Якщо це буде справжня сирійська опозиція – маю на увазі прості сирійці, не люди з Саудівської Аравії, Франції і Великої Британії – тоді ми зможемо обговорити ключові питання. Успіх конференції буде залежати від цього", – зазначив президент Сирії.

Він також готовий обговорити питання передачі влади. На думку  Асада, якщо опозиція буде вимагати його відходу з поста лідера країни, тоді необхідно внести зміни в Конституцію, що, в свою чергу, можливо лише при проведенні референдуму.

Нагадаємо, що переговори між сторонами сирійського конфлікту повинні відбутися 23 січня в Астані за участю Росії і Туреччини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme