У столиці Китаю створили екологічну поліцію

Влада Пекіна створила екологічну поліцію, покликану боротися зі смогом

У столиці Китаю створили екологічну полі…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Telegraph.

В обов'язки нової структури увійде відстеження випадків несанкціонованого підпалу сміття, деревини, а також інших біоматеріалів. Крім того, екологічні поліцейські будуть припиняти спроби приготувати барбекю під відкритим небом.

Нагадаємо, в останні роки екологічна ситуація в Китаї різко загострилася. Через високу концентрацію промислових викидів в атмосферу місто періодично накриває зміг.

На початку січня в Пекіні був оголошений "помаранчевий" рівень забруднення повітря - другий за небезпекою. У зв'язку з цим на шести швидкісних шосе міста було зупинено рух транспорту. Також тимчасово припинилася робота на низці будівництв і підприємств.

Наприкінці листопада минулого року видання The South China Morning Post повідомляло, що жителям Китаю, що страждають від смогу, запропонували за гроші подихати чистим повітрям.

"Упаковане вручну чисте, стерильне і насичене киснем" новозеландське повітря продається в пляшках об'ємом 7,7 літрів і коштує 219 юанів (близько $30). Продавці стверджують, що кожна пляшка дозволить власникові зробити 180 вдихів. Для більш дбайливих жителів передбачене повітря з Канади - воно коштує 108 юанів ($16), для самих ощадливих - китайське з міста Вейхай (5 юанів, або $0,7).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme