Призов офіцерів запасу буде аналогом строкової військової служби

У Міністерстві оборони розповіли подробиці про призов офіцерів запасу, які не служили в армії, а закінчили військові кафедри вузів

Призов офіцерів запасу буде аналогом стр…

Призиватися будуть громадяни до 43 років, а термін служби становитиме 18 місяців, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Комментарии".

Покликаних офіцерів після проходження підготовки направлять на службу в зону АТО.

Термін служби становитиме 18 місяців, тоді як укладання контрактів буде залежати від категорії військовослужбовців. Для осіб рядового складу термін контракту становитиме до три років, для осіб сержантського складу - від трьох до п'яти років, для осіб офіцерського складу - від двох до десяти років.

"Ми плануємо проводити призов офіцерів запасу щоквартально. Приблизно перший набір буде в лютому місяці", - зазначив т.в.о. начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк.

За його словами, законодавством передбачено збереження за ними робочого місця і заробітної плати.

Таким чином Генштаб сподівається сформувати первинні офіцерські посади, частина призовників надалі залишиться на контракті, зазначив Андрусяк, додавши, що ці офіцери після проходження певної підготовки також будуть спрямовані на службу в зону АТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme