Назріває скандал: Ізраїльський дипломат назвав Бориса Джонсона ідіотом

Ізраїльський дипломат Шаї Масот (Shai Masot) назвав голову МЗС Великої Британії Бориса Джонсона ідіотом

Така оцінка була дана в розмові з британської чиновником, повідомляє Depo.ua з посиланням на The Independent.

Масот зустрівся з британською чиновником Марією Стріццоло (Maria Strizzolo) в лондонському ресторані в жовтні 2016 року. Третім учасником зустрічі був чоловік, якого називають Робіном. Це репортер Al Jazeera під прикриттям, за легендою - представник дружньої Ізраїлю групи лейбористів. Він і зняв розмову. Результати його шестимісячного розслідування публікуються зараз.

Ізраїльський дипломат заявив, що голова британського дипвідомства – "ідіот, який не виконує ніяких обов'язків", при цьому підкреслив, що він "в цілому хороший", так як підтримує Ізраїль. Далі розмова торкнулася іншої теми - способів "прибрати" кількох членів парламенту, в тому числі заступника міністра сера Алана Дункана (Alan Duncan), який відомий пропалестинською позицією і критикою на адресу Ізраїлю.

Посол Ізраїлю в Великій Британії Марк Регев (Mark Regev), як повідомляє Al Jazeera, приніс вибачення Дункану за те, що трапилося.

Довідка: Борис Джонсон (член Консервативної партії) зайняв пост міністра закордонних справ у 2016 році, після референдуму щодо виходу королівства з ЄС (Brexit). Він відомий низкою жорстких висловлювань про різні країни і політиків. Візит Джонсона, який на той момент обіймав посаду мера Лондона, на Близький Схід в 2015 році викликав скандал в Палестині через його висловлювання про те, що Ізраїль є "єдиною демократією в регіоні".

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme