Кримська Савченко знайшла православну причину окупації півострова

Так званий депутат Держдуми Росії, яку "обрали" в окупованому Криму, Світлана Савченко заявила, що анексія півострова була дивом

Кримська Савченко знайшла православну пр…

Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

На думку Савченко, диво в Криму почалося в січні 2014 року, коли на півострів прибула найбільша православна святиня – Дари волхвів. Також, на її думку, дивом є і події, пов'язані з анексією півострова.

"Дари волхвів покинули свою обитель на Афоні і були привезені в Росію, Україну і Білорусь. Сімферополь і Севастополь спочатку не входили до програми подорожі святинь. Але... Невідомі шляхи Господні. І була у нас неймовірна радість зустрічі з такими реліквіями. І з Кримом теж відбулося диво!!!", – заявила "депутат".

Кримська Савченко знайшла православну причину окупації півострова - фото 1

Нагадаємо, раніше колишній віце-прем'єр незаконного уряду Криму Рустам Теміргалієв розповідав російським ЗМІ, як у січні 2014 року депутати Держдуми Росії докладали зусиль, щоб доставити з Афона до Криму літак з Дарами волхвів. Захід проводився під патронатом Російської православної церкви.

Уже згодом з'ясувалося, що на борту цього ж літака до Криму прибули один з керівників операції по захопленню півострова (а пізніше – командир проросійських бойовиків в "ДНР" – ред.) Ігор Гіркин і російський бізнесмен Костянтин Малофєєв, якого називають фінансистом кампанії по приходу до влади колишнього підконтрольного Росії губернатора Севастополя Олексія Чалого.

В СБУ цей візит до Криму називають однією зі складових діяльності російських розвідників, яка передувала анексії півострова у 2014 році.

Довідка: Росія окупувала Крим після незаконного референдуму у березні 2014 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme