Чому Україна має лише одну медаль на Кубку світу з біатлону

Сьогодні в Обергофі завершується вже четвертий етап Кубку світу з біатлону, а у збірної України поки що лише одна медаль в сезоні

Чому Україна має лише одну медаль на Куб…

Спробуємо виділити основні, на наш погляд, причини того, чому наші біатлоністи та біатлоністки лише один раз піднялися на подіум.

Кадрові втрати та проблеми зі здоров'ям. Відсутність сестер Семеренків (Валентина зможе приєднатися до команди лише на наступному етапі), проблеми зі здоров'ям у Підгрушної, травма ноги Семенова, хвороба Підручного… це тільки головні кадрові проблеми, з якими стикалися на початку сезону  тренери чоловічої та жіночої біатлонних збірних України. Доводилося виставляти неповні склади на етапи Кубку світу, екстрено запрошувати до основної команди представників на Кубку IBU (саме так сталося з Меркушиною) і ці негаразди не могли не вплинути на результати. Звичайно, опинись всі наші лідери в формі, ми могли б розраховувати на більш високі результати і медалі. В першу чергу, в жіночих стартах.

Чому українські біатлоністи без жодної медалі на Кубку світу - фото 1

Акцент у підготовці на чемпіонат світу. Не секрет, що в багатьох збірних біатлоністів готують так, аби вони підійшли у оптимальній формі до чемпіонату світу, який цього року прийматиме австрійський Хохфільцен на початку лютого. Українські тренери, судячи з усього, не виключення з правил, тому пік форми наших спортсменів слід очікувати саме в Австрії, з 9 по 19 лютого.

Проблеми зі зброєю. Ще до початку сезону стало відомо, що Євросоюз наклав вето на закупівлю зброї для українських біатлоністів, які раніше оновлювали свій арсенал у Німеччині та інших країнах ЄС. Наші спортивні і біатлонні керівники заявляли, що знайдуть шляхи вирішення цього питання, але, наскільки нам відомо, проблема до кінця не вирішена. Звичайно, високих результатів можна досягати і з гвинтівками інших виробників, але все ж таки краще купувати зброю у перевірених та якісних компаній.

Чому українські біатлоністи без жодної медалі на Кубку світу - фото 2

Мала кількість естафетних гонок. Поки що за 4 етапи Кубку світу відбулося лише по одній повноцінній естафеті у чоловіків та жінок (ще двічі проводилися змішані варіанти). Це вплинуло на кількість українських медалей, адже в останні роки наші біатлоністи кращих результатів досягають саме гуртом, що і підтвердилося в жіночій естафеті на етапі в Поклюці, де ми завоювали свій єдиний комплект медалей - бронзовий. Так вже вийшло, що явних зірок і лідерів в наших командах небагато, але в середньому українці демонструють дуже пристойні результати і в естафетах така якість стає дуже корисною. Подивимось, чи зміниться ситуація з українськими медалями на Кубку світу з біатлону після наступного етапу в Рупольдингу, адже там на нас чекають і чоловіча, і жіноча естафети.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme