Як Путін знищував людство, а Обама з "павуком" зустрічався

Рівно 88 років тому вийшов другом один з перших коміксів "Тарзан". Відтоді мистецтво коміксів значно еволюціонувало, а супергероями багатьох історій стали політики

Як Путін знищував людство, а Обама з "па…

Звісно ж, участь в коміксі можновладців додає твору пікантності, а темпи продажу збільшуються в кілька разів. А ще, комікси - чудова можливість відобразити особистість лідера. Недаремно одні герої круті і дієві, а інших зображено "повними муд*ками".

Depo.ua зібрав найрезонансніші і найкумедніші комікси з політиками.

Так, цієї весни у коміксі Divinity II в образі злодія з'явився президент Росії Володимир Путін. За сюжетом, герой прагне завоювати світ руками дівчини-космонавта з суперможливостями. План, звісно, фантастичний, а от існувати в голові справжнього російського лідера може запросто.

Як Путін, Трамп і Обама приміряли ролі супергероїв - фото 1

Автор історії, письменник Матт Кіндт заявив, що про накручування рейтингів не думав. Просто у пам'ять врізався страх ядерної війни, про який говорили у 80-ті, він і став лейтмотивом історії.

Навіть якщо Кіндт не надто знається на зовнішній політиці Росії, його герой прописаний вірно. В одному з епізодів Путін погрожує знищити людство і злобливо сміється.

Американському президенту Бараку Обамі присвятили цілу низку коміксів. Так, у 2008 політик з'явився у коміксі Еріка Ларсена "Хижий дракон", де дракон благословив Обаму на президентство.

Пізніше один з піарників Барака зізнався, що той колекціонує комікси про Людину-павука. Компанія Marvel на знак вдячності присвятила Обамі цілу історію "Людина-павук зустрічає президента". Настрочив казочку Зеб Веллз, після чого намальований Обама прикрасив обкладинку збірки.

Як Путін, Трамп і Обама приміряли ролі супергероїв - фото 2

А от з Трампа в "Людині-павуку", точніше, у спін-офі головної історії, обійшлися крутіше і відверто постібалися. В одному з епізодів з'являється Mental Organism Designed As America's King (ментальний організм, спроектований як Король Америки - ред.) з обличчям політика і починає сипати його пекотними фразами.

Як Путін, Трамп і Обама приміряли ролі супергероїв - фото 3

Цьогоріч Marvel спокусилася і на сексапільного канадійця Джастіна Трюдо - політика зобразили у кумедному, але позитивному ключі. Заручившись допомогою команди Alpha Flight і Залізного чоловіка прем'єр бореться за громадянські права. Зобразили Трюдо у боксерський формі, адже в реальному житті політик також любить побоксувати.

Як Путін, Трамп і Обама приміряли ролі супергероїв - фото 3

Компанія Bluewater Productions у 2014 році випустила комікс у жанрі психологічної драми "За межами: Едвард Сноуден". Автор твору Валері Д'Орацціон пояснив, що зазираючи в очі екс-агенту спробував зрозуміти, ким той є насправді.

Так і з'явилася історія-роздум. На те, що комікс не просто для "подивитися і викинути", а серйозне чтиво, спробували натякнути вже на обкладинці. На читача дивляться одразу два Сноудени.

Як Путін, Трамп і Обама приміряли ролі супергероїв - фото 4

Комікси про українських політиків почав створювати блогер з Трускавця Богдан Процишин. Щоправда, це не історія, а лишень ефектні кадри за мотивами Marvel.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme