Трамп пообіцяв "агресивно" боротися з кібернападами на посаді президента

Обраний президент Дональд Трамп пообіцяв "агресивні дії" з найперших днів перебування на посаді для боротьби проти кібернападів і захисту американського народу від таких втручань

Про це заявив у п’ятницю обраний віце-президент Майк Пенс, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Сам Трамп, вислухавши раніше у п’ятницю звіт спецслужб про кібервтручання Росії у виборчий процес у США, заявив, що планує призначити робочу групу, яка протягом 90 днів із часу його інавгурації 20 січня має подати план боротьби з кібернападами, щоб зупинити їх. За його словами, методи, інструменти і тактика цієї боротьби не будуть предметом публічної дискусії, яка пішла б на користь "тим, хто хоче нам зашкодити". Він додав, що на інших рівнях урядування, бізнесу чи громадської діяльності мають вжити власних кроків, щоб посилити свій захист від кібервтручань.

Але Трамп не сказав, чи погоджується з матеріалами доповіді про російське кібервтручання. Він лише заявив, що зустріч і розмова з керівниками розвідувальних служб були конструктивними.

У заяві, яку він оприлюднив після зустрічі, Росія ніяк не виокремлена і перелічена поруч із Китаєм та "іншими країнами, групами людей за кордоном і окремими людьми", які, за словами Трампа, постійно намагаються зламати кібер-інфраструктуру урядових установ, підприємств і організацій у США.

Як повідомляло Depo.ua, за кілька годин до зустрічі у щоденнику The New York Times був оприлюднений коментар Трампа, в якому він назвав "політичним полюванням на відьом" ту значну увагу, яку приділяють останнім часом кібервтручанню Росії у США, зокрема, в кампанію президентських виборів.

У розсекреченій частині цього звіту спецслужб про кібервтручання Росії, зокрема, у виборчий процес, яку теж оприлюднили у п’ятницю, мовиться, що цю кампанію впливу на вибори наказав здійснити президент Росії Володимир Путін. Як мовиться в доповіді, спецслужби США дають таку оцінку «з високою впевненістю»; як пояснювали раніше, таке формулювання означає, що її вважають практично неспростовною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme