В Омеляна придумали нові обмеження на перевезення вантажів

Міністерство інфраструктури має намір внести зміни в діючі правила дорожнього руху в питанні перевезення вантажів

Відповідний проект постанови винесено на громадське обговорення на сайті міністерства, передає Depo.ua.

Згідно з пропозицією, маса автомобіля з двома-трьома осями і причепом або напівпричепом, кількість осей якого також становить два або три не повинна перевищувати 40 тонн. "Автомобіль з трьома осями з напівпричепом з двома або трьома осями, який перевозить 40-футовий контейнер ISO, максимальна маса якого становить 45 тонн, в рамках мультимодальних перевезень не повинна перевищувати 44 тонни. А на встановлених Укравтодором і Національною поліцією маршрутах - до 46 т", - йдеться в проекті.

При цьому проект передбачає перевищення допустимих норм лише в тому випадку, якщо транспортний засіб перевозить нероздільний вантаж. "Рух транспортних засобів, які перевозять роздільний вантаж заборонено", - говорить Мінінфраструктури пропозицію до змін в ПДР.

Зазначимо, згідно чинних правил дорожнього руху, маса автомобіля, що перевозить вантажі не повинна перевищувати 40 тонн, а для контейнеровозів, які здійснюють мультимодальні перевезення - більше 44 тонн. У разі перевезення вантажу на встановлених Укравтодором і Державтоінспекцією маршрутах, загальна маса транспортного засобу не повинна бути більше 46 тонн.

Нагадаємо, за словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в 2016 році відремонтовано максимальну за 10 років протяжність доріг, ліквідовано 66% ямковості, майже 22 тис. км розмітки нанесено, встановлено 60 тис. дорожніх знаків. Також Кабінет міністрів України розраховує, що до 2020 року аварійність на дорогах в Україні знизиться на 30%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme