В Києві відкрили банк одягу для нужденних

В Києві відкрили перший пункт, куди будь-хто може принести непотрібний йому одяг, взуття та навіть побутову техніку

Нужденні люди можуть прийти у такий банк одягу і безкоштовно взяти все їм необхідне, повідомляє Depo.ua з посиланням на ZIK.

Такий банк одягу вже є на Прикарпатті, а тепер він запрацював і в Києві. Столичні організатори розповідають, що люди охоче погодилися і знесли стільки краму, що все ледве помістилося у приміщені.

Невеличка кімната вже вщент заповнена одягом, його кияни приносять безупинно. Активістам довелося організувати навіть додатковий склад. Усі ці речі для тих, хто не має за що вдягатися.

Знайти тут можна навіть побутову техніку. Нещодавно благодійники віддали кілька телевізорів. Вони зазначають, що наразі більше охочих здати речі, ніж отримати. Люди часто соромляться або ж ще не знають про таке місце.

"Приходять різні люди. Були у нас і безхатченки, і бабусі просили щось підібрати. Також заходять і молоді хлопці-студенти. Ми не відмовляємо нікому", – розповідає співорганізатор банку одягу Андрій Курамшин.

Організатори також кажуть, що часто люди приносять навіть нові речі з етикетками. Натомість одяг, який вже не придатний до носіння, на вибір не пропонують.

Банк одягу – акція неодноразова. Він продовжить працювати і навесні, от тільки гардероб оновлять і замінять речі згідно сезону.

Адреса: вул. М. Берлинського, 9, контактний телефон - 221-36-26.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme