В Білорусі на Різдво вбили українку - настоятельку жіночого монастиря

В Білорусі вбито настоятельку Свято-Ксеніевского монастиря (Борисовський район, Мінська область) матінку Василісу

Про це в повідомляє Lenta.ru  з посиланням на Sputnik Білорусь, передає Depo.ua. Співробітники правоохоронних органів порушили кримінальну справу.

В Білорусі на Різдво вбили українку - настоятельку жіночого монастиря - фото 1

"Я можу підтвердити факт, що матінка Василіса вбита. Швидше за все, це був напад однієї з болящих послушниць, яких багато в монастирі", - повідомив прес-секретар Білоруського екзархату отець Сергій Лепін.

Офіційний представник управління Слідчого комітету Білорусі по Мінській області Тетяна Білоног заявила про порушення кримінальної справи: "У рамках кримінальної справи, порушеної за статтею" вбивство ", затримано підозрювану, щодо якої призначена психолого-психіатрична експертиза".

В Білорусі на Різдво вбили українку - настоятельку жіночого монастиря - фото 2

Фото Світлани Курейчик

Ігуменя Василіса (Ведмідь) народилася 10 березня 1949 року в місті Сосниці Чернігівської області України. Була прихожанкою Петро-Павлівського собору Мінська.

Потім, після освіти Єлизаветинського сестринства при соборі, стала сестрою милосердя. У 2001 році служила послушкою Свято-Єлисаветинського жіночого монастиря. У 2002 році прийняла чернечий постриг, в 2004-му - чернечий.

Після цього, в 2004 році, з благословення Митрополита Мінського і Слуцького Філарета, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі, була настоятелькою Свято-Ксеніевского жіночого монастиря в селі Барань.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme