У трьох містах Кот-д'Івуару демобілізовані солдати підняли заколоти

Влада Кот-д'Івуара повідомила про бунти солдатів в трьох містах країни

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

За даними агентства, заворушення почалися рано вранці в другому за величиною місті Буаке. З тих пір в населеному пункті періодично відбуваються перестрілки. Як зазначається, солдати вимагають підвищення платні.

Пізніше до заколоту приєдналися військовослужбовці в містах Далоа і Корх. За словами очевидців, озброєні люди пройшли вулицями міста, а службовці сил безпеки покинули свої пости.

У той же час за інформацією Reuters, контроль над Буаке захопили демобілізовані солдати. За відомостями військових джерел, колишні військовослужбовці перш ніж зайняти пости на в'їздах в місто розграбували поліцейські ділянки і забрали зброю. Як повідомляється, в Далоа сталася перестрілка в військовому таборі. Її також спровокували демобілізовані.

Агентство відзначає, що хвилювання почалися через тиждень після парламентських виборів в країні. При цьому солдати поки офіційно не висували своїх вимог, а зв'язок між тим, що сталося в містах не підтверджувався.

Довідка: Аналогічний бунт стався в 2014 році. Тоді сотні солдатів забарикадували дороги в декількох містах по всій країні, вимагаючи погашення заборгованості по заробітній платі. Уряд погодився врегулювати питання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme