Сєнкевич заявив, що депутати заплуталися в бюджетному процесі

Мер натякнув, що миколаївцям, зокрема і нардепам, потрібно проводити "бюджетне" навчання через їхню неосвіченість

Сєнкевич заявив, що депутати заплуталися…

Мер Олександр Сєнкевич прокоментував ситуацію з неосвоєними у 2016 році коштами. За його словами, депутати, які дають коментарі з приводу неосвоєних коштів, не розібралися в бюджетному процесі. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі міськради.

Мер зазначає, що депутати плутають неосвоєні бюджетні кошти з тим, що місто більше заробило в бюджет, приписуючи туди ті 37 мільйонів, зароблені на депозиті. "На сьогодні сума неосвоєних в 2016 році коштів становить близько 183 мільйонів, з яких близько 57 мільйонів - кошти, виділені на ремонт доріг", - уточнив міський голова.

Він додає, що ремонт доріг призупинили через невідповідні погодні умови. Ці гроші не з державної субвенції, вони повернулися на котловий рахунок і в поточному році у мерії збираються закінчити ремонт запланованих об'єктів.

Разом з тим, мер коментує заяви про невикористані кошти, які зробили в тому числі нардепи: "Мала освіченість деяких людей в бюджетному процесі, в тому числі і народних депутатів, говорить про те, що потрібно проводити навчання. Ми будемо це робити, роз'яснювати, що таке програмно-цільовий метод, освоєння бюджету, котловий рахунок в казначействі і так далі. Народним депутатам важливо пояснити, що субвенція, яка приходить 28 грудня, а казначейство при цьому працює до 29, використана не буде. Навіть якщо йде тиск, ми ці гроші освоювати не будемо, тому що повинна пройти необхідна процедура", - заявив мер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme