Секрети вузликової ляльки дізнавалися хмельницькі діти

Юні хмельничани оволодівали секретами виготовлення ляльки-мотанки

Секрети вузликової ляльки дізнавалися хм…

У Хмельницькій дитячій школі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбувся майстер - клас із виготовлення ляльки-мотанки, повідомляє Depo.Хмельницький.

Більше двох десятків дітей забажали зробити  українську народну ляльку, що є прадавнім сакральним оберегом та символом жіночої мудрості.

Секрети вузликової ляльки дізнавалися хмельницькі діти  - фото 1

"Мотанка безлика, вона не має обличчя, замість очей, рота мотали з ниток хрест - солярний знак, знак сонця, знак добробуту, дуже сильний оберіг, що несе в собі і притягає сонячну енергію з усіх чотирьох куточків світу. А найголовніше - мотанка несе в собі тепло людських рук, любов і турботу, з якою створена", - розповіла дітям викладач школи Мар'яна Залевська.

Майстриня  приготувала заздалегідь заготовки голівок, які роздала дітям, потім розповіла з чого починати і як правильно зробити спочатку голівку, потім намотати сакральний хрест на неї.

Ляльку одягли у хустинку, потім з різнокольорових клаптиків тканини зробили ручки, спідничку, фартушок, все це гарно закріпили – замотати, і – лялечка готова. 

Секрети вузликової ляльки дізнавалися хмельницькі діти  - фото 2

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme