Правоохоронці просять тернополян подбати про власні домівки під час свят

Бережіть своє житло і не нехтуйте допомогою вберегти помешкання сусідів, - поліція

Правоохоронці просять тернополян подбати…

Необхідно завчасно обміркувати всі варіанти захисту майна та вжити максимальні заходи щодо попередження квартирних крадіжок, адже зимові свята для зловмисників – гарячий сезон, тому кількість квартирних пограбувань у цю пору суттєво збільшується, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу поліції Тернопільщини.

Кілька порад від правоохоронців:

-Насамперед не афішуйте свої переміщення у соціальних мережах, якщо не впевнені у надійності недоступності до вашої оселі. Адже більшість злодіїв відстежують перебування своїх жертв саме через інтернет. Тому краще викладіть фото подорожей вже після повернення додому. Виїжджаєте до родичів – не розповідайте про це без потреби.

-Не завжди вражаючий і блискучий замок гарантує надійний захист вашого житла. Тому не економте на придбанні хорошого замка, адже саме він стане першою перешкодою для зловмисників.

-Найбільш надійним способом вберегтися від крадіжки є сигналізація з підведенням до пульту централізованої охорони. Злодії переважно навіть не намагаються погосподарювати в таких помешканнях.

-Якщо ви не маєте змоги замовити послуги спеціалізованих охоронних фірм, варто потоваришувати з сусідами, особливо якщо вони – бабусі-пенсіонерки, які своєю увагою точно не оминуть підозрілих людей у будинку та зможуть зателефонувати "102".

-Перед тим, як залишити квартиру, не кваптеся і переконатися, що вікна і балконні двері надійно зачинені. Подбайте про те, щоби східці та площа біля дверей були освітленими. За умови дотримання вказаних застережень крадій боятиметься, що його помітять, і не зважиться реалізувати свій злочинний намір.

-Не запрошуйте в гості будь-кого. Про це повинніпам'ятати й ваші діти!

-Повідомляйте в поліцію про всіх підозрілих людей які часто з'являються біля будинку, намагайтеся запам'ятати тих, хто виносить речі з чийогось помешкання, прикмети підозрілих осіб, номери автівок і їх марки.


Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme