Пограбування по-білопільськи: З револьвером за цигарками

Розбійником виявився 40-річний місцевий житель, який рік тому повернувся з зони АТО

В Білопіллі за підозрою в скоєнні розбійного нападу на продовольчий магазин працівники поліції затримали 40-річного місцевого жителя. Озброєний револьвером чоловік, погрожуючи зброєю власнику крамниці та продавцям, вимагав пачку цигарок, повідомляє Depo.Суми з посиланням на відділ комунікацій обласної поліції.

Повідомлення про розбійний напад на один з магазинів у м. Білопілля на лінію «102» надійшло о 18:00. Чоловік, який назвався власником крамниці, розповів, що один з відвідувачів, озброєний пістолетом, відібрав у нього пачку цигарок, після чого втік у невідомому напрямку. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронцям потерпілий розповів, що нападник поводився достатньо спокійно і явно не розраховував побачити у магазині трьох працівників закладу. У витягнутій руці він тримав револьвер, який переводив то на дружину власника магазину, то на продавчиню, то на нього. Потім попросив дати пачку цигарок, підійшов до прилавку, взяв бажане та пішов геть. Особу зловмисника поліцейським вдалось швидко встановити завдяки розміщеним у магазині камерам відеоспостереження. Ним виявився 40-річний місцевий житель, який рік тому повернувся з зони АТО.

Затримали нападника працівники кримінальної поліції за кілька годин, біля його власного будинку. Правоохоронцям підозрюваний розповів, що увечері добряче випив з товаришем, а потім пішов перевірити свій ще один, нежитловий, будинок. Дорогою захотів курити, а тому й зайшов до найближчого магазину. "Наступні події ледве пам’ятаю, - говорить він. – Не знаю, що вона мені сказала, я витяг пістолет з кишені та сказав… давай цигарок. У мене ж 20 гривень було, кинув і пішов".

На питання поліцейських звідки в нього зброя, відповів, що знайшов напередодні, під ялинкою у центрі міста. Після чого додав, що "стріляти все одно б не став", адже що таке зброя - добре розуміє. От тільки протверезівши, свій вчинок називає цілковитою катастрофою.

"Сьогодні чоловік знаходиться під вартою у порядку ст.208 кримінально-процесуального кодексу України, - коментує Ігор Пузіков, начальник Білопільського відділення поліції. - Зброю, а саме револьвер під патрон Флобера, калібром 4 мм, вилучили на направили на експертизу. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному".

За даним фактом слідчі поліції вже відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.187 "Розбій", яка передбачає покарання від семи до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme