На Миколаївщині у разі негоди дороги перекриють у 29 місцях

Всі служби районів перевели в режим підвищенної готовності та відпрацювали плани з Нацполіцією

На Миколаївщині у разі негоди дороги пер…

У четвер, 5 січня, в Миколаївській облдержадміністрації відбулась обласна нарада з питань погіршення погодних умов під головуванням заступника голови ОДА В'ячеслава Боня. На засіданні були присутні представники керівництва всіх РДА та міст обласного значення окрім Очакова. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі ОДА.

Голови РДА доповіли про результати вчорашніх нарад місцевих оперативних штабів: всі служби районів перевели в режим підвищеної готовності; відпрацювали плани дій спільно з Нацполіцією, дорожніми службами; передали телефонограми всім сільським головам; оповіщають про негоду через місцеві ЗМІ; завозяться продукти харчування. Працівники соцзахисту проводять подвірний обхід і попереджають місцеве населення про погіршення погодних умов.

Станом на сьогодні уточнили переліки приватних підприємств, які додатково надаватимуть у користування техніку для прибирання снігу. Як запевнив в.о. начальника Служби автодоріг в Миколаївській області Сергій Ткаченко, чотири сусідні області, які межують з Миколаївщиною, підтримують запропонований план дій стосовно можливого перекриття доріг. Дорожні служби спільно з Нацполіцією визначили 29 місць перекриття дорожнього руху в Миколаївській області.

Окрім того, вперше за останні п'ять років Миколаївщина перевищує показники попередніх років із забезпечення пально-мастильними матеріалами для роботи снігоприбиральної техніки та посипними сумішами. За словами начальника управління інфраструктури ОДА Едуарда Волошиновича, термінали та великі підприємства регіону попередили про особливості роботи в період ускладнення погодних умов. Відповідне доручення видав В'ячеслав Бонь задля того, щоб під час негоди на автодорогах області не було напливу вантажного транспорту.

Варто додати, що розпорядженням голови Миколаївської ОДА від листопада 2016 року затверджена схема оповіщення дорожніх служб, яка передбачає дублювання інформації на всіх рівнях. Первинна інформація про погіршення погодних умов надходить від служб, які безпосередньо працюють на дорогах, в тому числі Нацполіції, які інформують облавтодор, САД, Укртрансбезпеку, головне управління нацполіції в Миколаївській області. Вони, в свою чергу, ухвалюють рішення про необхідність обмеження чи повну зупинку руху автотранспорту.

Нагадаємо, що за прогнозами синоптиків 6 січня зранку на Миколаївщині очікується різке похолодання, снігопад. Виїзди з міста та основні траси області перекриють з першим снігом.

У мерії заявили, що готові "зустріти" негоду у всеозброєнні. Автомобілістів просять не залишати машини на узбіччях та біля контейнерних майданчиків.

У місті та області працюватимуть пункти обігріву. У разі сильної негоди мобілізують техінку військових частин області.  

Також вирішили покинуті машини евакуювати, а вантажівкам перекрити рух.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme