На Кубані суд відмовив в УДЗ проукраїнській активістці

На Кубані суд відмовив активістці Дарині Полюдовій у пом’якшенні покарання

На Кубані суд відмовив в УДЗ проукраїнсь…

Кубанській активістці Дарині Полюдовій суд відмовив у проханні про пом'якшення покарання на більш м'яке, у вигляді обмеження волі, передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані".

Судове засідання пройшло 27 грудня, зі слів матері політв'язниці, Полюдову повідомили про те, що засідання відбудеться, за три години до його початку. Також стурбована жінка повідомляє, що до Дар'ї в колонії упереджене ставлення і спостерігається посилення вимог саме до Дар'ї.

Адміністрація колонії підтримує кримінальників, на скарги Даринки не реагує, кажуть, що нібито вона сама їх провокує. Коли кримінальниця Артемова плюнула Даші в обличчя, ніхто нічого начебто не помітив.

Полюдова подала скаргу в зв'язку з тим, що її не сповістили вчасно про судове засідання і не задовольнили клопотання.

Як повідомляв Depo.Кубань, у грудні 2015 року активістку визнали винною в закликах до екстремізму і сепаратизму, в тому числі через Інтернет (ч. 1 ст. 280 КК, ч. 2 ст. 280 КК і ч. 2 ст. 280.1 КК). 15 серпня 2014 року, за два дні до акції "Марш за федералізацію Кубані", активістку Об'єднаної комуністичної партії заарештували на 14 діб за обвинуваченням у дрібному хуліганстві, а по закінченню цього терміну помістили в СІЗО у кримінальній справі про заклики до сепаратизму і руйнування РФ.

Полюдова провела в СІЗО півроку - максимальний термін утримання під вартою по інкримінованим їй статтями. Потім її відпустили під підписку про невиїзд. Тим часом в листопаді 2014 року правозахисна організація "Меморіал" визнала Полюдову політичним в'язнем.

Слідство вважало, що Полюдова намагалася організувати "Марш за федералізацію Кубані", опублікувавши анонс заходу в соцмережі, і в цьому ж пості вона нібито закликала домогтися відділення Краснодарського краю від Росії з її подальшим приєднанням до України.

Полюдова подала скаргу в Європейський суд з прав людини, стверджуючи, що її висловлювання не можна кваліфікувати як екстремізм - це лише вираз думки, впевнена заявниця, а, згідно з Європейською конвенцією про права людини, вона має право робити це вільно і без обмежень.

Всього у справі Полюдова три епізоди. Один з них стосується виходу на одиночний пікет з плакатом, в тексті якого правоохоронні органи виявили ознаки екстремізму та інкримінували їй ч.1 ст.280 ("Публічні заклики до екстремізму") КК РФ. Другий епізод - за передрук в соціальній мережі тексту, кваліфікований за ч.2 тієї ж статті, на думку співробітників правопорядку, також стосується закликів до екстремістської діяльності. Третій епізод кваліфікували за ч.2 ст.280.1 КК ("Публічні заклики до сепаратизму через Інтернет") за публікацію антиурядового тексту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme