На Красилівщину до католицького храму повернулася сторічна літургійна чаша

На чаші збереглися оригінальний напис датований 1914 роком

На Красилівщину до  католицького храму п…

До  католицького храму у Красилові на Хмельниччині повернулася літургійна чаша, яка зникла майже 100 років тому. повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "CREDO".

За словами  – голови "Польського культурно-освітнього товариства міста Красилова" Руслана Гарника, парафіяни ховали найбільш цінні речі в своїх домівках.

На Красилівщину до  католицького храму - фото 1

"Коли у 1921 році більшовики вбили на подвір'ї храму  римо-католицького священика  Казимира Мазура і зачинили святиню,  заховали у  своїх домівках найбільш цінні речі з храму. І тільки недавно, 13 років тому, граючись на горищі своєї померлої бабусі хлопчик Сергій Мазуркевич знайшов дивний пакунок з церковною чашею. Вона була дуже брудна і запилена. Його сестра Катя принесла її до храму", - розповідає Руслан Гарник.

Отець  Збігнєв Савчук OF CAP відвіз цю чашу до міста Кракова, де вона була  відреставрована  й позолочена. На чаші збереглися оригінальний напис "Pamiątka Prymicji ks.Ludwikowi od proboszcza Walerego z Czerniejowiec. 2.11.1914r."

Ця чаша пережила більшовицьку революцію, комуністичний терор, Другу світову війну, атеїстичні переслідування і є свідком вірності і витривалості католицької віри у Красилові.




Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme