З Хмельниччини торік пішло контрактників більше, ніж за всі попередні роки

У 2016 році військкомати Хмельниччини дібрали для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України близько 2600 громадян

З Хмельниччини торік пішло контрактників…

Хмельниччина стала першою в країні за кількістю набраних контрактників, виконавши планове замовлення на 112%, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Є".

За словами Хмельницького облвоєнкома Сергія Присяжнюка, минулого року направили до війська рекордну кількість контрактників, більше ніж за кілька останніх років разом. Понад 800 з них уже має досвід участі у бойових діях. Зокрема минулоріч уклали контракт зі Збройними Силами України 204 жінки, тоді як у 2015 році - лише 15.

"В основному комплектувалися бойові частини, ті, які беруть участь в АТО. У першу чергу на теренах нашої області це - 8 окремий полк спеціального призначення, 19 ракетна бригада і 11 зенітний ракетний полк. Основна маса контрактників пройшла через навчальні центри," - каже Сергій Присяжнюк.

На його думку, з підвищенням грошового забезпечення для військовослужбовців, кількість охочих служити за контрактом збільшилася, однак військкомати мають завдання відбирати вмотивованих людей, які йдуть до війська не за грішми, а за покликом душі.

"Ми тепер готуємося до виконання плану на 2017 рік, хоч він поки не визначений. Однак маємо вказівку, що тепер кандидати на проходження служби за контрактом не будуть направлятися безпосередньо у військові частини, а виключно в навчальні центри," - додає військовий комісар.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme