Відповідальність за теракт в Ізмірі поклали на курдів, ЗМІ цензурують

У Туреччині членів "Робітничої партії Курдистану" (PПK) вважають відповідальними за теракт в Ізмірі, що стався після спроби поліції зупинити замінований транспортний засіб

Як повідомляє турецьке агентство Anadolu, після вибуху знищено два терориста. Також вживаються заходи щодо затримання ще одного, інформує Depo.ua з посиланням на Newsru.ua.

Вибух стався біля будівлі міського суду Ізміру. Загинули співробітник поліції і працівник суду. Поранені семеро, у тому числі троє співробітників поліції.

Губернатор Ізміра Ерол Айилдиз повідомив, що терористи підірвали замінований автомобіль.

"Співробітники поліції спробували зупинити замінований транспортний засіб біля будівлі суду в районі Байраклі. Терористи вийшли з авто і спробували втекти, після чого стався вибух", - сказав губернатор.

За словами Айилдиза, все вказує на те, що теракт здійснений Робочою партією Курдистану. Він каже, що про це можна судити за характером теракту і даними про осіб, які його здійснили.

Рух транспорту в районі перекрито. Заходи безпеки в районі Байраклі посилено. Група громадян, присутніх в районі теракту, з прапорами Туреччини в руках озвучують гасло: "Ми вимагаємо кари".

Верховна рада по радіо і телебаченню Туреччини запровадила заборону на висвітлення в ЗМІ теми теракту в Ізмірі.

Нагадаємо, у великих містах Туреччини останнім часом регулярно відбуваються теракти. 10 грудня 2016 року в ході вибухів у найбільшому місті країни Стамбулі загинули до 40 осіб.

Відповідальність за цей теракт на наступний день взяло на себе радикальне курдське угрупування "Яструби свободи Курдистану", яка відкололася від "Робочої партії Курдистану". Однак пізніше – 2 січня 2017 року, в терористичному угрупованні "Ісламська держава" заявили, що то була справа їх рук. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme