Українським військовим дозволили розривати контракт до закінчення особового періоду

Військовослужбовці ЗСУ та інших військових підрозділів зможуть розірвати контракт не чекаючи закінчення особливого періоду

Як передає Depo.ua, про це в ефірі радіо "Армія ФМ" заявив виконуючий обов'язки начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відтепер військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів в особливий період, за бажанням можуть продовжити службу за новим контрактом або звільнитися", - сказав Андрусяк.

Він додав, що новим законом вносяться зміни до існуючого закону про працю. Нормою нового закону прописано, що за контрактником зберігається посада, заробітна плата та робоче місце і це буде додатковою мотивацією для залучення на військову службу.

"Це стосується і звичайних контрактів, і контрактів, які будуть укладатися на 6 місяців. А також на людей, які зайшли в ЗСУ під час особливого періоду, а зараз вони захочуть перезаключати контракти", - сказав полковник.

Андрусяк наголосив, що колишні військовослужбовці, які перебувають на пенсії, також можуть піти на службу за контрактом, при цьому зберігається виплата пенсії. А після закінчення контракту, відбувається перерахунок пенсії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби".

Законом встановлюється, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати його продовження. Також звільнитися мають право військові, що уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme