У Михайлишина заявили, що не знали, що могила належить Олександру Олесю

Родина Володимира Михайлишина не була поінформована про те, що могила на цвинтарі у Празі належала українському поету Олександру Олесю і його дружини Вірі Кандибі

Про це сказав онук Михайлишина Марко Діан, який проживає у Швейцарії, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"То було так, що дідо собі купив могилу, він помер, і ми його поховали до тої могили, яку він собі купив. А що там хтось лежав, то нам не було відомо. Що там лежав пан Кандиба (справжнє прізвище Олександра Олеся - ред.), ми не знали", – сказав Діан.

Він запевнив, що про те, чиї саме останки були в могилі, його батьки дізналися лише напередодні, але вирішили, що вже запізно скасовувати церемонію поховання.

"Як ми тільки тоді довідалися, то ми вже, властиво, нічого змінити не могли. Батько так вирішив", – пояснив Діан.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію з примусовою ексгумацією останків Олеся в Чехії.

Раніше стало відомо, що останки Олександра Олеся, який похований у Чехії, примусово ексгумовані, а в його могилі на Ольшанському кладовищі у Празі збираються поховати іншу людину.

Поет помер у 1944 році, тож "зайнятися ним" українська влада не могла. Олександр Олесь до недавнього часу був похований на Ольшанському кладовищі в Празі. 3 січня 2017 його останки примусово ексгумовали, оскільки на його місці вирішили поховати іншу людину - Володимира Михайлишина, який останні роки платив ренту за могилу українського поета. Зі згоди родини Олександр Олесь буде перепохований в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme