Тростянець вперто переходить "на дрова"

У комунальних закладах міста впроваджують опалення твердим паливом

Згідно з планом соціального та економічного розвитку міста, в минулому році виконувалась програма енергозбереження в закладах освіти та культури. В лютому 2016 року в дитячому садочку "Веселка" було встановлено новий твердопаливний котел. За період опалення дитсадка дровами (а це – 5 місяців роботи котла) економія бюджетних коштів склала 40,4 тис. грн. Цей показник на 40% вище, аніж у 2015 році, коли працював газовий котел, повідомляє Depo.Суми з посиланням на Тростянецьку міськраду.

Слід відзначити, що з 2015-го року виключно дровами опалюються дитсадки "Калинка", "Ромашка". У 2017 році планується побудувати топкову на твердому паливі у дитсадку "Білочка".

Також у 2017 році, в рамках програми енергозбереження, в дошкільних закладах міста планується встановити 25 теплозберігаючих вікон та 4 дверей на загальну суму 157,2 тис. грн. На утеплення зовнішніх стін в ДНЗ "Калинка", "Ромашка", "Білочка", "Казка". планується використати бюджетні кошти в сумі 120,0 тис. грн.

Значну економію енергоносіїв маємо і в комунальних закладах культури. В культурно-дозвільневому комплексі "Тростянецький", який працює в будинку князя Голіцина, твердопаливний котел був встановлений у жовтні 2016 року. За три місяці функціонування котла зекономлено бюджетних коштів у сумі 20,9 тис. грн. (на 55% більше, ніж за відповідний період 2015-го року).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme