Трамп вирішив обмежити повноваження національної розвідки та ЦРУ

Обраний президентом США Дональд Трамп має намір обмежити повноваження директора національної розвідки

Трамп вирішив обмежити повноваження наці…

Як передає Depo.ua, про це пише CNN.

Трамп є критиком американських спецслужб і скептично ставиться до висновків розвідувальної спільноти про те, що Росія стоїть за кібератаками з метою вплинути на результати президентських виборів в США.

За даними одного з джерел, ідею обмеження повноважень офісу директора національної розвідки Трампу запропонував екс-глава управління розвідки Пентагону генерал Майкл Флінн, якого майбутній президент вибрав на посаду радника з національної безпеки.

Офіс директора національної розвідки був створений в 2004 році з метою координації між різними відомствами після теракту 11 вересня.

Як пише Wall Street Journal з посиланням на джерела, Дональд Трамп спільно з радниками розробляє план реформ не тільки Офісу директора Національної розвідки США (ODNI), але і ЦРУ. 

"У команді Трампа вважають, що розвідувальне співтовариство стає абсолютно політизованою. Всі агентства повинні бути зменшені. Основний фокус буде зосереджений на реструктуризацію агентств і їх взаємодії між собою", - сказав співрозмовник газети.

Джерела WSJ додають, що планується зменшити кількість співробітників в штаб-квартирі ЦРУ в Віргінії, а також - кількість працюючих на відомство в інших країнах. Які зміни обговорюються для Нацрозвідки, не уточнюється.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme